9.10 - 9.25 | Czy można zapobiec utracie masy ciała u pacjenta z wyłonioną mikroprzetoką odżywczą? – Marcin Folwarski |
9.25 - 9.40 | Profil pacjenta z wyłonionym jelitowym dostępem żywieniowym. Kogo właściwie żywimy? – Jacek Szopiński |
9.40 - 9.55 | Nierozwiązany problem nawodnienia pacjentów z jejunostomią odżywczą w opiece długoterminowej – Tomasz Buczek |
9.55 - 10.10 | Dyskusja |
10.10 - 10.25 | Konsekwencje zaburzeń odżywiania po zabiegu bariatrycznym – Aleksandra Budny |
10.25 - 10.40 | Prehabilitacja pacjentów z chorobą otyłościową – Marta Stankiewicz |
10.40 - 10.55 | Żywienie okiem chirurga bariatrycznego - doświadczenia własne – Maciej Wilczyński |
10.55 - 11.15 | Dyskusja |
11.45 - 12.00 | Doktorze, czy dieta w leczeniu IBD ma znaczenie? – Dorota Mańkowska-Wierzbicka |
12.00 - 12.15 | Podaż białka u pacjentów z marskością wątroby w świetle EBM – Marek Guzek |
12.15 - 12.30 | Najnowsze wytyczne monitorowania i leczenia celiakii - rola dietetyka – Katarzyna Gładyś-Cieszyńska |
12.30 - 12.45 | Dyskusja |
12.45 - 13.00 | Narodziny gwiazdy- przypadek Akkermansia muciniphila – Karolina Skonieczna-Żydecka |
13.00 - 13.15 | 15 Efektywność suplementacji białka serwatkowego u osób z nawagą otyłością- nowe doniesienia i perspektywy badawcze – Paulina Borek-Trybała |
13.15 - 13.30 | Błonnik rozpuszczalny w wodzie- kiedy zalecić pacjentowi? – Natalia Szupryczyńska |
13.30 - 13.45 | Dyskusja |
13.45 - 14.00 | Zakończenie - podsumowanie, podziękowania, zaproszenie na sesję studencką oraz warsztaty |
14.15 - 14.30 | Nawyki żywieniowe pacjentów z chorobą Leśniowskiego- Crohna - wyniki własne – Nina Kimilu |
14.30 - 14.45 | Programy edukacji zdrowotnej w szkole i przestrzeni publicznej – Julia Grotnik |
14.45 - 15.00 | Rola alaniny w prewencji utraty masy mięśniowej – Mateusz Chwesiuk |